Evenementen

Regelmatig zijn er in The Blue Zone evenementen. Workshops, lezingen, mantra avonden, van alles wat. Op dit moment staat er op de agenda:

Vanaf oktober gaan we weer van start met evenementen in The Blue Zone. Daarbij houden we de Corona-voorschriften in acht. Mocht een evenement komen te vervallen in verband met veranderende voorschriften of adviezen, of moet u afzeggen in verband met gezondheidsklachten, dan krijgt u uiteraard uw inschrijfgeld volledig terug.

3 okt 9.30-12.00 uur Workshop Qigong voor chronisch zieken Samen werken aan gezondheid! met Nell van Hartevelt

Qigong is de training van het kunnen reguleren van de Qi. Qigong-oefeningen staan bekend om het heilzame effect. Een holistische mind-body training. Om lichaam, geest en adem te reguleren. Zodat gezondheid  bevorderd wordt en ziekte voorkomen of genezen. De oefeningen bestaan uit langzame bewegingen of stilstaande houdingen, gepaard met ademinstructies en meditatie, veelal in de vorm van visualisatie en/of concentratie.

Bijdrage: €25 inclusief thee/koffie/water
Eventuele vervolgdata in te plannen met de deelnemers.

24 okt 9.30-12.00 uur Introductie: De basiskracht van Taiji – Qigong
met Nell van Hartevelt

De kern van de workshops kunnen we omschrijven met het begrip ’Taiji’. Taiji ook wel geschreven als Tai Chi, gaat, in tegenstelling tot wat we vaak lezen, niet uitsluitend over bewegingsleer!  Door de actieve oefening en bestudering van Oosterse en gezondheidstechnieken geeft de serie workshops een basiskennis van levensenergie mee. We werken aan de subdoelen:
Verbetering van de eigen gezondheid en welzijn
Betere uitvoering van de dagelijkse taken
De dagelijkse geestelijke en emotionele problemen het hoofd kunnen bieden
Het vormen van een zelfbeeld dat helpt om opgewekt en energievol te leven
We starten met een algemene en inspirerende ochtend ter introductie van de serie van 6 workshops die wellicht zelfs uitnodigt tot meer….
Voor elke Taiji en Qigong beoefenaar aan te raden, om meer diepgang te leren ontdekken. Die je een theoretische én praktische fundering geeft waardoor je beter begrijpt en voelt waar je mee bezig bent tijdens je wekelijkse lessen

Bijdrage Introductieochtend €30 inclusief thee/koffie/water
Vervolgcursus van 6 lessen: €160